Recepty

 

Šalát z baby špenátu, karamelizovanej hrušky, s kozím syrom a schwarzwaldskou šunkou


Suroviny
70 gšpenát baby čerstvý
1 ks cca 150 ghruška
75 g (La brique de chévre)syr kozí s bielou plesňou
50 gšunka Schwarzwaldská
100 ml (Chardonnay)víno biele suché
2 PLolej olivový extra virgin
podľa chutisoľ morská
podľa chutikorenie farebné drvené


velkanoc.pravda.sk/recepty/salat-z-baby-spenatu-karamelizovanej-hrusky/50167-recept.html

 

Veľkonočné šunkové rolky

 

Suroviny:
smotana na šľahanie,
šunka,
sterilizovaný chren

Postup:
    Vyšľaháme šľahačku, primiešame do nej chren a touto zmesou natierame
kolieska šunky. Zrolujeme a podávame s údeným mäsom, varenými vajíčkami,
rôznou zeleninou a chlebom.

 

www.depe.sk/varenie/Velkonocny%20receptar.pdf

 

Zajačí snem

 

Suroviny
Na cesto:

1 balpoleva tmavá Dr.Oetker
150 g (alebo margarín)maslo zmäknuté
150 gcukor
1 balcukor vanilínový Dr.Oetker
štipkasoľ
1/2 člaróma mandľová Dr.Oetker
3 ksvajcia
150 gmúka hladká
1 zarovnaná člkypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
50 gmandle mleté
Na ozdobenie:
1 balpoleva tmavá Dr.Oetker
1 zarovnaná člkakao
150 gmarcipán Dr.Oetker
1 baltubičky na zdobenie Dr.Oetker
mandle plátky

varecha.pravda.sk/recepty/zajaci-snem/50718-recept.html